RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

YUFKADAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

YUFKADAN ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

- 6 adet yufka
Sosu için :
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yumurta ( 1 adet yumurta sarısı üzerine kalanları sosuna)
İçi için :
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- Tuz , karabiber ( 1’er tatlı kaşığı )
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
( Soğanlar ince ince doğranır, 2 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleştirilir. Ayıklanmış temizlenmiş iyice yıkanmış ıspanaklar orta büyüklükte doğranır ve soğanlara eklenerek kavrulmaya devam edilir. Tuzu karabiberi eklenir, ıspanaklar çok öldürülmeden diri kalacak halde harç ateşten alınır. Soğumaya bırakılır. 1 çay bardağı yoğurt ve sıvıyağ derin bir kaba alınarak iyice çırpılır. İçine 2 yumurta ve 1 yumurta beyazı eklenerek çırpılmaya devam edilir, böreğin sosu hazırlanmış olur. Tezgaha 1 yufka serilir. Üzerine hazırlanan sostan sürülür. Onun üzerine 1 yufka daha kapatılır. Yufka başına yada dilerseniz serpme olarak her yerine hazırlanan ıspanaklı harçtan koyulur. Yufka yırtılmadan dikkatlice yuvarlanarak kapatılır. Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır. Yağlanmış tepsiye yuvarlanarak dizilirler. Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. )

0 yorum:

Yorum Gönder