RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

LİMONLU VE HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

LİMONLU VE HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

- 3 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
( Yumurta ve şeker iyice çırpılır.sonra yağ ve yoğurt ardından
diğer tüm malzemeler ilave edilerek iyice çırpılır. K
arışım
yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülerek 160-170 derece
fırında 1 saat pişirilir.)

Püf : kekin daha lezzetli olması ve iyice kabarması için tüm
malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder