RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ÇAYLI KEK-2



ÇAYLI KEK-2



- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı demli çay
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
( Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba alıp çırpma teliyle çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve çayı da ekleyerek karıştırın. Karışıma unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpma teli ile pürüzsüz karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Cevizi ve portakal kabuğu rendesini ekleyip fazla bekletmeden yağlanmış keke kalıbına dökün. 160 dereceli fırında 50 dakika kadar pişirin. )



0 yorum:

Yorum Gönder