RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ŞAKŞUKA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ŞAKŞUKA
- 2 patlıcan
- 1 patates
- Kızartmak için sıvıyağ
Sos için : 3 domates - 1 kahve fincanı zeytinyağı - 1 kuru soğan - 2 diş sarımsak - 1 sivribiber – Tuz

( Patlıcanları alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Patatesi soyup küp küp doğrayın. Bir tavada sıvıyağı kızdırıp patatesleri kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Aynı yağda kurulanmış patlıcanları kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Domates sosunu hazırlamak için soğanı soyup kıyın. Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Sarımsakları kıyın. Sivri biberi ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Doğranmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesi ilave edin. Tuzunu ekleyip sos kıvamını alana kadar pişirin. Kızarmış patates ve patlıcanları geniş ve derin bir tabağa alın. Üzerine domates sosunu dökün ve soğuyuncaya kadar bekletin. Dilediğiniz zaman üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın. )


0 yorum:

Yorum Gönder