RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

PEYNİRLİ KABAK DİLİMİ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PEYNİRLİ KABAK DİLİMİ
- 2 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
- Yarım demet dereotu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz , karabiber , pul biber
( Kabakların kabukları temizlenir, yıkanır ve 2-3 cm.boyunda dilimlenir. Kaynar tuzlu suda renk değiştirene kadar haşlanır, suyu süzülür. Yarısı servis tabağına yerleştirilir. Kalan kabakların yarısı derin bir kaba alınır. Üzerine peynir, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, karabiber, pul biber ve tuz eklenerek iyice karıştırılıp harç haline getirilir. Harçtan küçük parçalar alınıp, elde yuvarlanır. Kabak dilimlerinin üzerine yerleştirilip, soğuk olarak servis yapılır. )



0 yorum:

Yorum Gönder