RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
- Yarım kilo yer elması
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 6/7 dal dereotu
- 1 Limonun suyu
- Zeytinyağı
( Yer elmasının kabukları soyulur, büyüklüğüne göre parçalara bölünüp limonlu suya konulur.(kararmamaları için) Bir tencereye konulan zeytinyağı ısınınca içine küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir ve kavrulur. Soğan kavrulunca doğranmış havuçlar eklenir ve havuçlar sotelenir ardından tencereye yer elması eklenir. Soğanlarla beraber hafifçe çevrilir ve içine şeker, tuz ve pirinç eklenir. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Yer elmaları yumuşayınca altı kapatılır ve bir süre tencerede demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınan yer elması üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis yapılır. )

0 yorum:

Yorum Gönder