RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA
- Yarım kilo iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
( Baklaların dış kabukları ayıklanır. Limonlu, tuzlu suya konulur ve yarım saat bekletilir. Yemeklik doğranmış kuru soğan bir tencerede zeytinyağı ile kavrulur. 2 bardak su ilave edilir, su kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilip, süzülmüş baklalar, tuz, şeker eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve su çekince altı kapanır. Üzeri dereotu ile süslenir ve servis yapılır. )

0 yorum:

Yorum Gönder