ZEYTİNYAĞLI KUŞKONMAZ
- 12 adet taze kuşkonmaz
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limon
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limon
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
( Kuşkonmazları kaynar tuzlu suda hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayıp soğuk suya çıkarın. Süzgece alın.
Kuru soğanı yuvarlak ince halkalar halinde doğrayın. Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını koyun. Soğan halkalarını yerleştirin. Tuz ve şeker serpip kuşkonmazları dizin. Üzerine ince kesilmiş limon dilimlerini koyun. 1 bardak kadar su ilave edip ocağı yakın. Kaynayana kadar hızlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte olmak üzere 15-20 dk pişirin. Soğuyunca üzerine sızma zeytinyağı dökerek ve taze karabiber serperek servis yapın. )
Kuru soğanı yuvarlak ince halkalar halinde doğrayın. Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını koyun. Soğan halkalarını yerleştirin. Tuz ve şeker serpip kuşkonmazları dizin. Üzerine ince kesilmiş limon dilimlerini koyun. 1 bardak kadar su ilave edip ocağı yakın. Kaynayana kadar hızlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte olmak üzere 15-20 dk pişirin. Soğuyunca üzerine sızma zeytinyağı dökerek ve taze karabiber serperek servis yapın. )
0 yorum:
Yorum Gönder