RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA (PİLAKİ)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA (PİLAKİ)

- Yarım kilo barbunya
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 6 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- Zeytinyağı
- Tuz
( Barbunyaları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzdürün ve bekletin.Tencereye zeytinyağını, ince ince doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış havuçları ekleyip pembeleştirin. Sarımsağı ve salçayı ekleyin, biraz kavurun ve 1 su bardağı kaynar su döküp karıştırın. Barbunyaları ve şekeri ekleyin. Barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, suyunu çekip, yağına kalana kadar pişirin. Pilakiyi dinlendirip servis yapabilirsiniz. )

0 yorum:

Yorum Gönder