ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA (PİLAKİ)
- Yarım kilo barbunya
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 6 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- Zeytinyağı
- Tuz
( Barbunyaları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzdürün ve bekletin.Tencereye zeytinyağını, ince ince doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış havuçları ekleyip pembeleştirin. Sarımsağı ve salçayı ekleyin, biraz kavurun ve 1 su bardağı kaynar su döküp karıştırın. Barbunyaları ve şekeri ekleyin. Barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, suyunu çekip, yağına kalana kadar pişirin. Pilakiyi dinlendirip servis yapabilirsiniz. )
0 yorum:
Yorum Gönder