RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
















ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

- 4 kereviz
- 1 portakalın suyu ve rendesi
- 1 havuç
- 1 patates
- 10 arpacık soğan
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- Zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- Tuz
( Kerevizler soyulur ve elma dilimi kesilir. Limonlu suda bekletilir. Havuç ve
patatesler küp küp doğranır. Arpacık soğanlar tencerede zeytinyağı ile havuç,
patates ve un eklenerek hafif sotelenir. Su, portakal suyu ve rendesi eklenir.
Tuz ve şeker ilave edilir. Havuçlar pişmeye başlayınca kerevizler de eklenir.
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. )


0 yorum:

Yorum Gönder