RSS

10 Şubat 2013 Pazar

GARNİTÜRLÜ BULGUR KÖFTESİ

Fotoğraf yükleniyor
GARNİTÜRLÜ BULGUR KÖFTESİ


Malzemeler
Köftesi için
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • Yeterince sıcak su (kısır ıslarmış gibi ıslayacağız)
  • 1tepeleme yemek kaşığı un
  •  tuz
  • yoğururken eklemek için yarım çay bardağı su(gerekirse)
Garnitürler
  • 1 şişe garnitür
  • 8-10 tane salatalık turşusu( İsteğe göre)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak(isteğe göre)
  • Tuz

Nasıl Yapılır?
  • Bulguru su ile ıslatın. Yarım saat bekletin
  • Unu ekleyin. Su ilave ederek özleşene kadar yoğurun.
  • Bilye büyüklüğünde parçalara bölüp, önce yuvarlayın sonra oval şekil verin
  • 1 tatlı kaşığı tuz attığınız kaynayan suyun içine köfteleri atıp havalanana kadar haşlayın.
  • Diğer tarafta garnitürleri hazırlayın. Köfteleri ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp köfte ve garnitürlere ilave  edin.
  • Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder