RSS

28 Şubat 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI SARMA



ZEYTİNYAĞLI SARMA
Buradaki teknik bilgiler pınar hanıma aittir.:)

Malzemeler:
Üzüm yaprağı
İç malzemesi için:
Pirinç
salça
Sıvıyağ
Kırmızı biber,karabiber,sumak,nane,kekik

Yapılışı:
İlk önce iç malzemesini kavuruyoruz bu tarifi pınar hanımdan aldık çok güzel bir sarma içi herkese tavsiye ederim.Sıvıyağda salçamızı kavuruyoruz sonra baharatları ekleyip hafif kokusunu verdikten sonra yıkanmış pirinçleri ekleyip kavuruyoruz.Üzerine biraz su ekleyip orta kıvamda pişmesini sağlıyoruz.Eğer yapraklarınız kartsa 1 saat önceden sıcak suda bekletiyoruz yoksa tuzu çıksın diye ılık suda bekletiyoruz.Tencerede yağda kavurduğumuz salçanın üzerine sardığımız sarmaları sıkı sıkı diziyoruz yoksa altta kalan kısmı çok piştiği için eziliyor böylelikle en alt tabakayı da kurtarmış oluyoruz.



0 yorum:

Yorum Gönder