RSS

3 Şubat 2013 Pazar

KURU YUFKADAN KIYMALI-PEYNİRLİ BÖREK















KURU YUFKADAN KIYMALI-PEYNİRLİ BÖREK

Malzemeler:
Kişi sayısına göre kuru yufka,
Islatmak için su

İç malzemesi için:
Peynir (erzincan tulum peyniri)
Maydanoz

Kıymalı harc

Yapılışı:
Yufkanın hızlıca heryerini az açtığımız muslukta ıslatıyoruz ve temiz bir sofra bezi yada temiz bir bezin üzerine koyuyoruz.5-10 dakika sonra  yufkalar şekil alacak kıvama geliyor ve yufkanın üst ve alt tarafını içeriye doğru katlıyoruz ve hazırladığımız harcı koyup rulo yapıyoruz.Üzerine yumurta sürüp çörek otu serpiştirip fırında pişiriyoruz

0 yorum:

Yorum Gönder