RSS

25 Şubat 2013 Pazartesi

KORSAN PASTA

Fotoğraf yükleniyor

KORSAN PASTA
İbrahim için yaptım bu pastayı.Çok beğenildi bende böyle bir sonuçla karşılaşınca çok mutlu oldum.Pastanın kekini yine her zamanki kek tarifimden yaptım.
Fotoğraf yükleniyor

MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı su(keki daha yumuşak yapıyor.)
2 yemek kaşığı kakao
vanilya,kabartma tozu,un

KREMASI İÇİN: 
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 kaşık tepeleme un
1 tatlı kaşığı nişasta
muhallebiyi pişiriyoruz soğuduktan sonra 1 su bardağı soğuk sütle çırptığımız krem şantiyi muhallebinin içine katıp blendırla çırpıyoruz
Üzeri için 2 adet Kakaolu kremşanti ve onu çırpmak için 1 çay bardağı süt
1adet sade kremşanti ve 1 çay bardağı soğuk süt

Kekin yapılışı:yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Daha sonra kalan malzemeleri koyup karıştırıyoruz.Kek hamurunu kelepçeli kalıba döküp(kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt seriyoruz kalıbın kenarlarına hiç birşey sürmüyoruz çünkü kek hamuru kalıbın kenarlarına tutunarak güzel kabarıyor.)170 derecede pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra 3'e bölüyoruz aralarına kremayı sürüyoruz.Üzerini  kremşanti ile kaplayın.Gıda boyasıyla renklendirdiğimiz kremşantilerle pastamızı süslüyoruz.


Fotoğraf yükleniyor

Fotoğraf yükleniyor

0 yorum:

Yorum Gönder