RSS

19 Şubat 2013 Salı

TAVUKLU TELŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI

Fotoğraf yükleniyor

TAVUKLU TELŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI
En kısa zamanda bu lezzeti tatmanız gerekiyor ısrarla tavsiye ediyorum...
Malzemeler:

1 çay bardağı tel şehriye
1 adet haşlanmış ve iyice didiklenmiş tavuk göğsü
Haşlamış olduğumuz tavuğun suyu

Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
3 dolu yemek kaşığı un
1 yumurta
1 limon suyu

Üzeri için:
yağ ve kırmızı biber
Çorbayı içerken karabiber:)

Yapılışı:

Haşlamış olduğumuz tavuğun suyuna tel şehriye ve didiklenmiş tavukları ilave edip şehriyeler pişene kadar kaynatıyoruz.Diğer yandan terbiyesi için malzemeleri katıp çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz kaynayan tavuk suyundan terbiyeye 3-4 kepçe ilave edip karıştırıyoruz ve kaynayan tencereye döküp karıştırıyoruz.Kıvamını aldıktan sonra üzerine sıvıyağda yaktığımız kırmızı biberi döküyoruz.AFİYET OLSUN...

SERVİS ÖNERİSİ:
Çorbayı yerken bol karabiber döküp yiyin yada sarımsak ve sirkeyle yiyebilirsiniz tadı aynı işkembeye benziyor.




0 yorum:

Yorum Gönder