RSS

28 Şubat 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA(PINAR)


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA(PINAR)
Malzemeler:
2 su bardağı kuru barbunya
1 adet havuç
şeker,salça
tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
maydanoz

Hazırlanışı: Barbunyayı akşamdan ılık suyla ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Yeşil biberi ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozunuzu kıyın. Havuçları daire şeklinde doğrayın.
Zeytin yağını tavada kızdırıyoruz salçayı ekliyoruz. Birkaç kez karıştırdıktan sonra havuçlarımızı, barbunyamızı, tuzunu ve baharatını, çok azda şekerini ekleyip (çay kaşığının ucuyla şeker), üzerine çıkacak kadarda su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder