RSS

19 Şubat 2013 Salı

PATATES ÇANAĞINDA GARNİTÜR



PATATES ÇANAĞINDA GARNİTÜR
Malzemeler:
4-5 büyük haşlanmış patates
Mayonez
3-4 kaşık yoğurt
Tuz
Ben garnitür dedim fakat sadece içinde konserve bezelye ve kornişon turşu var
Süslemek için havuç
Limon suyu,sıvıyağ


Yapılışı:

Haşlanmış patateslerin içine sıvıyağ,limon suyu ve tuzu katıp yoğuruyoruz.Eğer benimki gibi silikon muffin kalıbınız varsa işiniz kolay yoksa elinizle şekil vermeniz gerekiyor.Resimdede görüldüğü gibi kalıba koyup sonra bardakla ortasına bası uyguladım oluşan çukura mayonezle karıştırdığım bezelye-turşu karışımını(Turşu minik minik doğranmış olacak) dikkatlice koyuyoruz sonra da üzerini havuçla süslüyoruz.
NOT:Mayonezli karışımı koymadan patates çukurları boş bir şekilde 2-3 saat buzdolabında beklettim.
Birde ben sadece mayonez kullandım siz içine birazda yoğurt karıştırın.
Karışımı servis etmeden 15 dakika önce koydum...

Görselliği  ve tadıyla herkesin beğenisini toplayan bu tarifi en kısa zamanda yapmanızı tavsiye ediyorum...

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

güzel fikir
ellerinize sağlık

tuba ürkek dedi ki...

teşekkür ediyorum...

Yorum Gönder