RSS

10 Kasım 2012 Cumartesi

BADEMLİ BAYKUŞ KURABİYE






Bademli Baykuş Kurabiye

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı toz şeker (2-3 kez rondoda çekilmiş)
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 cimdik tuz
  • yarım su bardağı badem mutfak rondoda un haline getirilmiş (kabukluysa önceden sıcak suda bekletilip kabukları soyulup yağsız tavada kavrulmuş)
  • 3-4 su bardağı elenmiş un
  • dr.oetker acı badem aroması
  • biraz damla çikolata(gözleri için veya şokellada olabilir)
  • 24-25 adet kabuklu badem

Yapılışı:
Önceden oda sıcaklığında beklettiğimiz yağımızı ve şekerimizi bir kase içerisine alıp mikserle iyice çırpıyoruz. Daha sonra yumurtamızı ve tuzumuzu ekleyip onunlada çırptıktan sonra mikseri kaldırıp, badem aromasını, un haline getirdiğimiz badem ve unumuzu ekleyerek (unu önce 3 su bardağı ekleyip daha sonra gerekli miktarda ilave edebilirsiniz)kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzun üzerine streç filmle kapatım. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Hamurumuzu dolaptan alıp merdane ile açıyoruz. Çok incede olmuyacak kalında. Bur su bardağı ile keserek tepsiye diziyoruz. Kalan hamurumuzu tekrardan açıp gazoz kapağı ile kesip arka kısımlarını biraz parmağımızı suya batırıp ıslapıt diğer dairenin üzerine göz şeklinde yan yana bitişik olarak koyuyoruz. Burun kısmı için bademlerimizi yerleştiriyoruz. Gözlerini kurşun kalebin arkası ile çukur yapıp içine damla çikolata koyuyoruz. En son ayakları için tatlı çatalının ucu ile bastırarak ayaklarını yapıyoruz. 180 derecede önceden ısıttığımız fırında 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis ediyoruz…
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder