RSS

24 Kasım 2012 Cumartesi

HAMSİKÖY SÜTLACI

 
HAMSİKÖY SÜTLACI
Yemyeşil dağların arasına ve eteklerine serpiştirilmiş bir doğa harikası olan Hamsiköy’ü hepinizin görmesini isterim.Dönüşte de Hamsiköy’ün bir ekmeğini koltuğunuzun altına sıkıştırıp, koparıp koparıp yemenizi öneririm. Bir zamanlar Hamsiköy’den İstanbul’a sütlaç gönderildiği bile söylenir.Lokantalarda yapılan sütlaçın içine bazen pirinç unu bazende mısır nişastasıyle çırpılmış yumurta ve vanilya eklenir. Eskiler sütlaçın sadece süt, şeker ve pirinçden yapılması gerektiğini vurgularlar.
 Ben açık söyleyeyim bu sütlacın adına ve tadına vuruldum. 
Malzemeler:


1 lt süt.
1 çay bardağı pirinç
yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı şeker (ben şekeri daha az koydum)
Hazırlanışı:
1- Pirinç yıkanır tencerenin içine koyup üstüne 3 parmak geçecek kadar haşlayın. Tuz ekleyin.
2- Haşlanmış pirinç ılıyınca soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Pirinçli süt kaynayıp üstü kaymak bağlamadan şekeri ilave edin. Karıştırın.
3- 10-15 dakika daha şekerle pişen sütlaçın altını kapatın 5-6 dakika dinlendirin. Ilımaya başladığında kaselere servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder