RSS

13 Kasım 2012 Salı

ÇARKIFELEK TATLISI


Çarkıfelek tatlısı

Çarkıfelek tatlısı malzemeleri
Hamur için

       1 çay bardağı ayçiçek yağı

       1 çay bardağı süt

       2 yumurta

       1 paket kabartma tozu

       3 yemek kaşığı kakao

       Yarım paket yaş maya

       Un

Şerbet için

       6 su bardağı su

       5 su bardağı toz şeker

       1 dilim limon

Üzeri için

       Toz antep fısıtğı


Çarkıfelek tatlısı hazırlanışı
Çarkıfelek tatlısı: Şerbet için su, toz şeker ve 1 dilim limonu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hamur için iki çukur kap alın. Birine yarım su bardağı un, süt, ayçiçek yağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. Hamurun yarısını diğer kaba aktarın. Birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave edip iki ayrı hamur hazırlayın. Hamurları merdaneyle ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin. Yuvarlayarak silindir şekli verin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan hamurları şerbete atın. Şerbetini çekince süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine toz antep fıstığı serpip servis yapın.
Çarkıfelek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

ÇARKIFELEK TATLISI
Çarkıfelek tatlısı malzemeleri
Hamur için

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 çay bardağı süt

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

Yarım paket yaş maya

Un

Şerbet için

6 su bardağı su

5 su bardağı toz şeker

1 dilim limon

Üzeri için

Toz antep fısıtğı


Çarkıfelek tatlısı hazırlanışı
Çarkıfelek tatlısı: Şerbet için su, toz şeker ve 1 dilim limonu tencerede kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5-7 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hamur için iki çukur kap alın. Birine yarım su bardağı un, süt, ayçiçek yağı, yumurta, maya ve kabartma tozunu alıp iyice karıştırın. Hamurun yarısını diğer kaba aktarın. Birinin içine kakao, diğerinin içine un ilave edip iki ayrı hamur hazırlayın. Hamurları merdaneyle ayrı ayrı açıp üst üste yerleştirin. Yuvarlayarak silindir şekli verin. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkan hamurları şerbete atın. Şerbetini çekince süzüp servis tabağına alın. Soğuyunca üzerine toz antep fıstığı serpip servis yapın.
Çarkıfelek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder