RSS

1 Kasım 2012 Perşembe

ETLİ PATLICANLI YEMEK

 
ETLİ PATLICANLI YEMEK
MALZEMELER:
300gr kuşbaşı et
4 tane patlıcan
1 adet domates
1 adet iri soğan
salça,tuz
 
YAPILIŞI:
Kuşbaşı eti haşlıyoruz.Soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz ve yağda pembeleşinceye kadar soteliyoruz.Salçasını ve etlerini katıp biraz çeviriyoruz.Diğer taraftan patlıcanları alaca soyduktan sonra 15 dakika acısı çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz ve kızartıyoruz.Kızarttığımız patlıcanları da tencereye ilave edip üzerine de doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz.Domatesler ölene kadar kapağını kapatıp pişmesini sağlıyoruz.
AFİYET OLSUN....
 

0 yorum:

Yorum Gönder