RSS

25 Kasım 2012 Pazar

YOĞURTLU PATATES TOPLARI

 
YOĞURTLU PATATES TOPLARI
Patates salatasi cay saatlerinin olmazsa olmazlarindandir bende her seferinde misafir menüme degisik tariflerde deniyorum bu seferki yogurt ve salcali soslu idi lezzetli ve tadina bakmadan dahi istah aciyordu yiyenin tekrar tekrar istedigi bu lezzeti sizde deneyin derim.
MALZEMELER:

  • 3 tane iri patates
  • bir kase yogurt
  • 1 dis sarimsak
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • tuz,karabiber,kurunane,pulbiber
YAPILISI:Patatesler soyulur bir kac parcaya bölünerek tencereye konur üzerine biraz tuz ve üzerini gececek kadar su konup yumusayincaya dek haslanir ve ilinmaya burakilir,iliyan patatesler ezilir üzerine eger tuzu eksikse biraz tuz,karabiber ve pul biber serpilir ve yogrulur daha sonra el islatilip ceviz büyüklügünde parcalar kopartilip yuvarlanir ve cam bir tepsiye dizilir.Üzeri icin bir kase yogurda bir dis sarimsak ve cok az tuz eklenip cirpilir ve patates toplarinin üzerine gezdirilir daha sonra tavaya siviyag konur üzerine salcasi ilave edilip bir müddet kavrulur daha sonra üzerine yarim cay bardagi su eklenip salcanin dagilmasi saglanir ve bir tasim kaynatilip yogurdun üzerine gezdirilir daha sonra toplarin her birinin üzerine nane serpilir ve tercihen ilik olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder