RSS

13 Kasım 2012 Salı

ELMALI KREP PASTA



ELMALI KREP PASTA


MALZEMELER
5-6 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak şeker
1 çorba kaşığı nişasta
KREPLER İÇİN
3 adet yumurta
1 bardak un
1 bardak süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Krep malzemeleri çırpılır. Elde edilen karışımdan krep tavasına birer kaşık dökülüp arkalı önlü pişirilen kreplerimiz hazırlanır. Diğer yandan elmalar rendelenir. Yanmaz bir tencereye dökülen elma püremize şeker, nişasta ve tarçın ilave edildikten sonra 10 dakika kadar pişirilir. Biraz ılındıktan sonra istenilen şekildeki bir kek kalıbına yağlandıktan sonra krepler ve elma püresi kat kat yerleştirilir. En az 2 saat buzdolabında soğutulduktan sonra kalıp ters çevrilerek servis edilir. Arzuya göre pudra şekeri de serpilir.

0 yorum:

Yorum Gönder