RSS

27 Kasım 2012 Salı

PATATES ÇANAĞINDA YOĞURT

PATATES ÇANAĞINDA YOĞURT
Malzemeler:
6,7 adet patates
1 cay bardagi mayonez(isteğe bağlı)
1 kase yogurt
Sıvıyağ,tuz
Baharatlar,

Limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
sıvıyağ,tuz
Salça ve salçayı açmak için biraz su

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlıyoruz ve soğuyunca eziyoruz(püre haline getiriyoruz)İçerisine lezzetlenmesi için tuz,sıvıyağ,baharatlar,limon suyunu katıyoruz.Sonra malzemeyi çanak haline getiriyoruz.Ben küçük muffin kalıplarına koyup ortasını açtım sonra çıkardım.Diğer tarafta yağda salçayı kavurup içerisine biraz su katarak salçayı açıyoruz.Çanakların içerisine ilk başta yoğurdunu onun üzerine de
salçasını koyuyruz.
SERVİS ÖNERİSİ:MASAYA KOYMADAN EN FAZLA YARIM SAAT ÖNCE HAZIRLAYIN MALUM PATATES ÜZERİNDEKİ YOĞURDUN SUYUNU EMİYOR VE ALT TARAF GÖLLENİRKEN ÜST TARAF KUPKURU KALIYOR.:)

Gün masalarının,5 çaylarının gözdesi patates ve ondan yapılabilecekler....


0 yorum:

Yorum Gönder