RSS

16 Aralık 2012 Pazar

KIYMALI YOĞURTLU ERİŞTE



KIYMALI YOĞURTLU ERİŞTE
Emine ablanın günü için pınar yapmıştı ve silip süpürdük:))


Malzemeler:
Köy eriştesi(şiran eriştesi)
Yoğurt,sarımsak
Sıvıyağ
250 gr kıyma
Salça,tuz
Erişteyi haşlamak için su

Yapılışı:
Köy eriştesi dedik ama BİM'de satılan erişteden bile olabilir.Suda makarna gibi haşlayıp süzüyoruz.Yağda kıymayı ve salçayı kavuruyoruz.Yoğurda sarımsağı katıp eğer koyu kıvamda ise su ile biraz açıyoruz ve haşlanan ve soğuk sudan geçirilip süzülen eriştenin üzerine döküyoruz.En üstede kıymalı sosumuzu ilave edip serviz ediyoruz en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder