RSS

10 Aralık 2012 Pazartesi

TAVUKLU MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

TAVUKLU MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler:
Yarım kilo kültür mantarı(başka mantarlarda olabilir)
1 tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
Sıcak su,tereyağ yada sıvıyağ tercih sizin (Ben tereyağını tercih ettim)
Tuz



Yapılışı:
Mantarları ve tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz.Biraz sıvıyağ katıp ilk önce mantarları yarı kıvamda soteliyoruz.Üzerine doğranmış tavuk göğsünü katıp pişiriyoruz.Pirincini de katıp üzerine tereyağ ekliyoruz ve en suyunu ve tuzunu katıp pişmeye bırakıyoruz.Gerçekten tadı müthiş kelimelerle anlatamam tatmanız lazım
 Başta kardeşim haktan ve çağrı olmak üzere herkes tadına bayılıyor.Deneyin pişman olmayacaksınız.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN:)


0 yorum:

Yorum Gönder