RSS

16 Aralık 2012 Pazar

SOKAK SİMİDİ



ARKADAŞLAR GERÇEK SİMİT YEMEK İSTEYENLERE ÇOK GÜZEL BİR TARİF.ÇOK EV YAPIMI SİMİT YEDİK AMA BU BAŞKA EMİNE ABLANIN GÜNÜ İÇİN VİLDAN YAPMIŞTI HEM YEDİM HEMDE ÇOK MUTLU OLDUM BÖYLE GÜZEL BİR TARİFLE TANIŞTIĞIM İÇİN GELELİM TARİFE:

Sokak Simidi Nasıl Yapılır?

10 adet Simit için Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1adet yumurta
yarım paketten biraz fazla yaşmaya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un (6 su bardağı kadar un)


Üzeri için: Bolca susam- 2 yemek kaşığı pekmez- 2 yemek kaşığı su ( Pekmez üzerinin nar gibi kızarmasını sağlıyor.)
Sokak Simidi Tarifi Yapılışı:

Yoğurma kabımıza ,ılık su, süt alıp üzerine toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz. Mayanin kabarması için 2-3 dakika bekliyoruz.Mayamız kabardıktan sonra tuzu, sıvıyağı, yumurtayı ve 5 su bardağı unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Elimize yapışan hamuru kalan 1 bardak unun yarısını da dökerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz, Hamurumuzun üzerini streç film veya temiz bir bezle örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.30- 40 dakika arasında sonra hamurumuz iki katı büyüklüğüne çıkmış oluyor.HAMURUMUZ MAYALANIRKEN BİZDE TEFLON TAVADA KISIK ATEŞTE 15-20 DAKİKADA SÜREKLİ KARIŞTIRARAK SUSAMLARIMIZ NAR GİBİ OLANA DEĞİN KAVURALIM


Mayalanan hamuru uzunca rulo haline getirelim ve 10 eşıt parçaya bölelim.Her bir parçayı uzun şerit haline getirelim.Uzun şeritimizi ikiye kıvırıp, Saç örgüsü şeklini verelim.İki ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştirelim ve yuvarlak simit şekli verelim

Pekmezin içine çok az su katıp, pekmezimizin kıvamını inceltiyoruz. Simitimizin üstünü ve de alt kısmını fırça ile pekmezli sulu karışımdan sürelim.Daha sonra kavrulmuş susamlarımızın bulunduğu kabın içine simitimizi önlü arkalı susama batırıyoruz

Susamlara batırılmış simitleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye teker teker aralarda boşluk olacak şekilde dizelim. Simitleri fırına vermeden önce fırını 200C de 5 dakika ısıtın ve fırını kapatın. fırının sıcaklığı ile simitlerin mayalanması daha hızlı oluyor.Tepsiyi fırına koyduktan sonra 220 derecede simitler iyice kızarana değin pişirelim

0 yorum:

Yorum Gönder