RSS

22 Aralık 2012 Cumartesi

KURU YUFKADAN TAVADA BÖREK TARİFİ(SEVİL)



KURU YUFKADAN TAVADA BÖREK TARİFİ(SEVİL)

MALZEMELER
Kuru yufka
Su
Peynir
Maydanoz
Tuz
Sivi Yag

YAPILISI
Kuru yufkalari su ile islatin ve iki uc kat yufkayi, yaglanmis teflon tavaya yerlestirin. Arasina beyaz peynir ve kiyilmis maydanoz serpistirin. Yine isteğe bağlı olarak her katına yağ sürebilirsiniz.Birkac kat daha islatilmis yufka koyun, tekrar ic malzemeden serpistirin. Birkac kat daha islatilmis kuru yufka ile son kati kapatip, uzerine sivi yag gezdirin. Tavanin (balık tavasında güzel oluyor) uzerine bir kapak kapatin, orta ateste, ters yuz yaparak pisirin. Sicakken dilimleyip, servis yapin.

AFIYET OLSUN

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Karadenizde yaygın bir börektir. Çok kolay ve lezzetli. Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Nazlı Uysal;)

tuba ürkek dedi ki...

afiyet olsun...

Yorum Gönder