RSS

16 Aralık 2012 Pazar

SAC KETESİ(GÜMÜŞHANE)





















 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SAC KETESİ(GÜMÜŞHANE)
Sac ketesini günümüz için sevinç abla yapıp getirmişti.Bayılıyorum bu tada....
MALZEMELER

1 kg un
½ paket margarin
4 çorba kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, su
Derin bir kaba unu, tuz ve suyu koyun, yoğurun ve kulak memesinden biraz katı bir hamur elde edin. Kase büyüklüğünde bezeler yapın, üzerini nemli bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra her bir bezeyi biraz unlayarak 45-50 cm çapında olacak şekilde oklavayla açın. Bir tencerede margarini ve tereyağı eritin, sıvı yağı ekleyin. Açtığınız yufkayı bu yağla yağlayın. Her iki başından katlaya katlaya bir araya getirin, kıvırın ve sarık gibi sarın. Üzerini bastırarak düzleştirin ve bir süre dinlendirin. Daha sonra bu hamurları tekrar oklavayla 30 cm çapında açın. Elektrikli sacı ısıtın, hazırlanan keteleri sacın üzerine koyun, hafif yağlayın. Her iki yüzünü kızartın ve sıcak olarak servis yapın. (Elektrikli sac yoksa keteleri daha küçük boylarda hazırlayarak teflon tavada da pişirebilirsiniz)

0 yorum:

Yorum Gönder