RSS

10 Aralık 2012 Pazartesi

PORSİYONLUK TAVUKLU MANTARLI GÜVEÇ

PORSİYONLUK TAVUKLU MANTARLI GÜVEÇ
Yine çok güzel bir tarifle karşınızdayım pratik ve lezzetli bir yemek.İftar sofralarınızın,yemeklerinizin gözdesi olacak bir yemek şimdide gelelim tarife
Malzemeler:
Porsiyonluk (küçük) güvece ihtiyacımız var:))
Yarım kilo mantar
2 tavuk göğsü
Soğan,yeşil biber
2 adet orta boy domates
Sıvıyağ,tuz
Salça
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar

Yapılışı:
İlk etapta mantarları ve tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz. 
Küçük küçük doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz biberleri de ilave edip kavuruyoruz, mantarları da ilave edip yarı kıvamda pişinceye kadar kavuruyoruz üzerine tavuk göğsünü de ekleyip pişiriyoruz.Doğranmış domatesleri de ekleyip domatesler diriliğini kaybedinceye kadar pişirdikten sonra tuzunu da atıp ocağın altını kapatıyoruz.Bu yaptığım yöntemle kısa zamanda pişirmiş ve hazırlamış oluyorum artık son aşamaya geldik küçük güveçlere harcı paylaştırıyoruz.Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp birazda güvecin içinde pişmesini sağlıyoruz.(yaklaşık 15-20 dakika)Böylelikle güvecin lezzeti de yemeğe geçmiş oluyor.Üzerine en son rendelenmiş kaşarı da ilave edip fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekletiyoruz.
Tavsiye ederim.Şimdiden afiyet olsun:))

0 yorum:

Yorum Gönder