RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

BAHARATLI TAKOZ PALAMUT



BAHARATLI TAKOZ PALAMUT


4 palamut
1 soğan
1 limon
2 defne yaprağı
1 tutam biberiye
tuz
karabiber
zeytinyağı
SALATASI İÇİN:
dereotu
çeri domates
roka
kırmızı soğan

HAZIRLANIŞI: Palamutların kafasını kesip ikiye ayırmadan ayıklıyoruz. Balıkçıya da ayıklatabilirsiniz. Balıkları halka halka kesiyoruz. Soğanı piyazlık doğruyoruz.Yağlanmış fırın tepsisinin zeminine doğradığımız soğanı yayıyoruz. Limonu da halka dilimliyoruz. Limon dilimlerini de tepsiye koyuyoruz.Defne yapraklarını parçalayıp tepsiye serpiyoruz. Balık dilimlerini de tepsiye diziyoruz. Üzerine tuzunu ve karabiberini atıyoruz.

Biberiye yapraklarını dalından sıyırıp balıkların üzerine atıyoruz. Zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Salatası için, rokanın saplarını kesiyoruz ve salata tabağının zeminine koyuyoruz. Roka yapraklarını elimizle koparıp tabağa koyuyoruz.Kırmızı soğanı piyazlık doğruyoruz ve rokanın üzerine serpiştiriyoruz. Çeri domatesleri ikiye bölüp salatanın ortasına diziyoruz. Dereotu yapraklarından kopararak salatamızın üzerine koyuyoruz. Ayrı bir tabağa pişirdiğimiz balıkları koyarak servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder