RSS

10 Ekim 2012 Çarşamba

BULGUR KÖFTESİ(GLİKO)






YALANCI KÖFTE(GLİKO)
Çok sevdiğim bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum,yeri geliyor bu köfte yemek yerine geçiyor,yeri geliyor 5 çayları günler için güzel bir aperatif oluyor.Gümüşhane yöresinde cıbız dolma,erzurum yöresinde gliko,başka yörelerde yalancı köfte-bulgur köftesi olarak adlandırılıyor.Tadı çok güzel herkes bayılarak yiyor sizede şiddetle tavsiye ediyorum.Şimdiden afiyet olsun..Tarifi de şöyledir:
MALZEMELER:
Köftelik bulgur (yarım paket yani 500 gr)
Sıcak su,tuz
1 yumurta
2-3 tepeleme yemek kaşığı un

ÜZERİ İÇİN:
Sarımsaklı yoğurt(tercih size kalmış)
Sıvıyağ,kırmızı biber,nane

YAPILIŞI:Köftelik bulguru kısır ıslarmış gibi ıslıyoruz.Bulgurlar şiştikten sonra yumurtayı içine katıyoruz ilk önce 2 tepeleme yemek kaşığı unu ekleyip 5 dakika yoğurun.Hamur ne elinize sıvaşacak (şekil alabilecek çok cıvık olmayacak) ne de kuru olacak.Elinize yapıştığı için şekil almıyorsa un ekleyin fakat sertlikten dolayı şekil almıyorsa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.Resimdeki gibi şekil verdikten sonra kaynaya tuzlu suda haşlıyoruz.(glikoları çok kaynatmıyoruz dağılabilir tencereye glikoyu koyduktan sonra su yeniden kaynamaya başladımı sudan çıkarıyoruz.)üzerine sarımsaklı yada sade yoğurt döküyoruz ve üzerine yağda yaktığımız nane ve kırmızı biberi döküyoruz.
5 ÇAYLARINA ,GÜNLERİNİZE YAPABİLİRSİNİZ HERKES ÇOK BEĞENEREK YİYOR.

0 yorum:

Yorum Gönder