RSS

7 Ekim 2012 Pazar

BULGURLU HAMSİ

bulgurlu-hamsi-tarifi

BULGURLU HAMSİ


700 gr. ayıklanmış hamsi
2,5 su b. pilavlık bulgur
1 soğan
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
3 domates
1 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz

HAZIRLANIŞI: Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkartıyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir pilav tenceresinde kavuruyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Domates salçası ve biber salçasını katıp karıştırıyoruz. Bulguru ekleyip kavuruyoruz. Hamsi ve domatesleri doğrayıp ilave ediyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra kapaklı bir fırın kabına döküp yayıyoruz.

Temizlenmiş hamsileri bulgurun üzerine diziyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. ÜZerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz.

Kapağını kapatıp ocağın üzerine 2-3 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz
su

0 yorum:

Yorum Gönder