RSS

1 Ekim 2012 Pazartesi

ÇİLEKLİ YAŞPASTA



ÇİLEKLİ YAŞPASTA


MALZEMELER:3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı su(keki daha yumuşak yapıyor.)
2 yemek kaşığı kakao
vanilya,kabartma tozu,un

KREMASI İÇİN: 2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 kaşık tepeleme un
1 tatlı kaşığı nişasta
muhallebiyi pişiriyoruz soğuduktan sonra 1 su bardağı soğuk sütle çırptığımız krem şantiyi muhallebinin içine katıp blendırla çırpıyoruz.

Kekin yapılışı:yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.Daha sonra kalan malzemeleri koyup kalp şeklindeki kelepçeli kalıba döküp 170 derecede pişiriyoruz. Kek soğuduktan sonra 3'e bölüyoruz aralarına kremayı sürüyoruz.Kekin üzerinide kapladıktan sonra sıkma torbasıyla alt kısımlarını süslüyoruz.Çilekleri 2 ye bölüp pastaya yapıştırıyoruz ve gülen yüz yapıyoruz.(iyiki doğdun gomşim derken yani komşum demek şiveli yazalım dedik :))

0 yorum:

Yorum Gönder