RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

GELİNCİK ŞERBETİ

GELİNCİK ŞERBETİ

- 250-300 gr. kadar gelincik yaprağı
- Yarım kilo toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 2 su bardağı su (kavanozun boyuna göre ayarlanır)
( Toplanan gelincik yapraklarının siyah kısımları çıkartılır. Yapraklar yırtılmadan dikkatlice yıkanır. Sonra yapraklar cam bir kavanozun içerisine oda sıcaklığındaki su ile birlikte koyulur. Kavanoz güneş gören bir yerde 2-3 gün bekletilir. Bu beklemenin sonunda yapraklar bembeyaz olup tüm renklerini suya verdiklerinde gelincik yaprakları kavanozdan alınır. Bu şekilde konsantre bir şekilde saklayıp 1-2 hafta bekletilebilir, istendiği zaman içilebilir. İçileceği zaman hazırlanacak şerbet ölçüsü : 1 kavanoz için yarım limon suyu ve yarım kilo toz şekerin iyice karıştırılmasıdır. Tercihen 1 saat kadar buzdolabında bekleterek soğuk servis yapılmalıdır. )


0 yorum:

Yorum Gönder