RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

HAVUÇLU TARÇINLI KEK

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVUÇLU TARÇINLI KEK
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı fındık yağı yada sıvıyağ
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı tarçın
- 3 su bardağı un
(yumurta ve şeker iyice çırpılır.sonra yağ ve yoğurt ardından diğer tüm malzemeler ilave edilerek iyice mikserle çırpılır.en son rendelenmiş havuçlar karışıma eklenerek son bir kez tahta kaşık ile karıştırılır ve karışım yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülerek 160-170 derece fırında 1 saat pişirilir.)

püf : kekin daha lezzetli olması ve iyice kabarması için tüm malzemeler taze ve oda sıcaklığında olmalıdır.

2 yorum:

Elmas worldofdiamond dedi ki...

Yaptım çok lezzetli oldu. Tarif için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

yorumunuz için teşekkürler.Diğer tariflerimizi de en kısa zamanda denersiniz İNŞAALLAH..:))

Yorum Gönder