RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

KREP KANAPE



KREP KANAPE


- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ ( tavayı yağlamak için )
- Zeytin ezmesi ve krem peynir (kreplere sürmek için)
- arzuya göre başka sürülebilecek malzemeler de kullanılabilir -
( 3 adet yumurta , 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı süt, aldığı kadar un
derin bir kabın içerisinde çırpılır. Elde edilen karışım bitene kadar bir kepçe
yardımı ile göz kararı çok az (1 çay kaşığı kadar) yağlanmış teflon tavada
orta ateşte krepler pişirilir. Pişirilen krepler soğuduktan sonra bıçakla 4 yada
6 eşit parçaya uzunlamasına şeritler elde edilecek şekilde kesilir. Kesilen
krepten şeritlere zeytin ezmesi ve krem peynir sürülerek bir uçtan başlanarak
diğer uca yuvarlanır ve kürdan saplanır. Hazırlanan krep kanepeler servis tabağına
dizilir. Arzuya göre kreplere reçel – labne peyniri – acıka v.b. sürülebilecek
malzemeler de kullanılabilir. )

0 yorum:

Yorum Gönder