RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

MİLFÖY KAPAKLI TAVUKLU GÜVEÇ



MİLFÖY KAPAKLI TAVUKLU GÜVEÇ


1 bütün tavuk
1 su b. bezelye
4 yeşil biber
2 domates
1 soğan
4 diş sarımsak
taze kekik
tuz
karabiber
sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
kaşar peyniri
KAPAK İÇİN:
10 milföy
1 yumurta sarısı
susam
çörekotu
haşhaş

HAZIRLANIŞI: Tavuğumuzu parçalıyoruz ve etlerini kuşbaşı doğruyoruz. Kalan tavuk parçalarını soğan, havuç, defne yaprağı ve karabiber atıp kaynatarak tavuk suyu hazırlayabilirsiniz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve doğradığımız tavuk etlerini koyarak kavuruyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz.Biberleri ayıklayarak doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı da yemeklik doğruyoruz.

Soğan ve sarımsakları da tavuğun üzerine alarak beraber soteliyoruz.Biberleri ekliyoruz. Son olarak da domatesleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Taze kekiğini atıyoruz. Biraz daha soteliyoruz ve altını kapatıyoruz. Küçük güveç kaplarına tavuk sotemizi paylaştırıyoruz. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kısa bir süre daha pişiriyoruz.Kapakları için, milföyleri tezgaha seriyoruz ve yuvarlak bir kalıpla kesiyoruz. Kestiğimiz yuvarlak hamurları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu, susam ve haşhaş serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Tavuk güveçleri fırından alıyoruz ve üzerlerine pişirdiğimiz milföy hamurlarını güveçlerin üzerine yerleştirerek servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder