RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

PATATESLİ KEK

PATATESLİ KEK
- 3 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- Yarım demek dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz, karabiber ( 1’er tatlı kaşığı )
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
- Susam ( üzeri için )
( Patates ve soğanların kabukları soyulur, küçük küçük doğranır. Sıvı yağ,yumurta ve yoğurt çırpılır daha sonra kek hamuru seklinde olacak kadar un ve kabartma tozu ilave edilir. Patates,soğan, tuz, karabiber ve yeşillikler eklenir. Yağlanmış tepsiye dökülür üzerine susam ekilir ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir. )



0 yorum:

Yorum Gönder