RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

TARÇINLI KARANFİLLİ ERİK ŞERBETİ











TARÇINLI KARANFİLLİ ERİK ŞERBETİ


- 1 kilo tatlı kırmızı erik
- 2 adet çubuk tarçın
- 4 adet karanfil
- 1 su bardağı toz şeker
- Su

(
Erikleri iyice yıkayın ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
Sonra bir tencereye alarak, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tarçın,
karanfil ve şekeri ekleyerek orta ateşte kaynatın. Eriklerin parçalanıp
iyice yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Şerbet soğuyunca
süzgeçten geçirin. Şişe ve/veya sürahiye doldurarak buzdolabında
2-3 saat soğutun. Soğuk olarak ve arzuya göre içerisine karanfil atarak
servis yapabilirsiniz. )


0 yorum:

Yorum Gönder