RSS

4 Ekim 2012 Perşembe

BALKABAĞI TATLISI



BALKABAĞI TATLISI

Malzemeler:
2 kg. hazır doğranmış balkabağı
2 kg. tozşeker
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık

Yapılışı:

Kabakları derin bir tencereye koyalım ve üzerine şekerin tamamını döküp, kapağını kapatıp yaklaşık 12 saat bekletelim. Daha sonra tencereyi orta ateşe oturtalım. Kaynayınca altını iyice kısıp, şerbet iyice koyulaşıncaya kadar ateşte tutalım. Ateşten alıp kapağını açmadan soğumasını bekleyelim. Kabaklar soğuyunca tencereden servis tabaklarına alıp, üzerini cevizle süsleyip servis yapalım

1 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis görunuyor denemek icin sabirsizlaniyorum

Yorum Gönder