RSS

6 Ekim 2012 Cumartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK

 
HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler

1 kg un

1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar ılık su
1 yumurta
Ezilmiş haşhaş
İsteğe göre haşhaşın içine dövülmüş cevizde koyabilirsiniz.
Sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı

Bir kap içerisine koyduğumuz mayayı ve şekeri ılık su ile eriterek 5 dakika kadar bekletelim.

Hamur kabına unu ve tuzu koyarak mayamızı da ekleyelim ılık su ile yumuşak bir hamur

kıvamına gelene kadar yuğuralım.Üzerini örterek mayalanmasını bekleyelim.İstenirse fırınlarda

satılan hamurlarlada yapılabilir.

Hamurun nayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün,
Hamurları elinizle biraz genişleterek üzerine sıvı yağ dökün ve haşhaşı üzerine yayın

Bütün parçaları aynı şekilde aralarına haşhaş koyarak üst üste yerleştirin, Oluşan 4 katlı

hamuru elinizle büyütün ve bıçakla 4 cm lik şeritler halinde keserek kendi etrafında

burun ve tepsiye yanyana gelecek şekilde dizin, Fırına sürmeden önce çörekleri dilediğiniz

boyda kesin. Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişene kadar kızartın.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder