RSS

6 Ekim 2012 Cumartesi

SEBZELİ BALIK ÇORBASI


Sebzeli Balık Çorbası Tarifi



Malzemeler

1 adet kırlangıç
1 adet soğan
1’er adet patates ve havuç
2-3 diş sarmısak
1 adet defne yaprağı
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı un
1 adet limonun suyu
Üzerine:
Maydanoz 

Sebzeli Balık Çorbası Yapılışı
Ayıklanmış balığı bir tencereye alın. İçine bütün olarak ayıklanmış soğan, patates ve havucu katın. Sarmısak ile defne yaprağını ekleyip, suyunu katın. Tozşeker ve tuzunu da ilave ettikten sonra yarım saat haşlayın. Daha sonra balık, soğan, patates ve havucu suyun içinden alın. Balık ve sebzeleri haşladığınız suyu başka bir tencereye süzün. Balığın kılçığını çıkarın ve ince kıyıp, çorbaya katın. Ezdiğiniz patates ve havucu da ekleyip kaynamaya bırakın. Küçük bir kasede terbiye için yumurta, un ve limon suyunu çırpın. Kaynayan çorbaya yavaşça ilave edip, bir yandan da karıştırın. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder