RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

DEĞİŞİK ŞEKİLLİ BİR KEK İŞTE ZEBRA KEK

ZEBRA KEK


- 3 yumurta

- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Alabildiği kadar un
(Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra yağ ve süt ardından kakao hariç diğer tüm malzemeler ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Karışım ikiye ayrılır. Ayrılan karışımlardan birine kakao ilave edilerek çırpılır. Kakaolu ve sade olmak üzere 2 ayrı karışım elde edilir. Keki pişireceğiniz fırın tepsisi yada borcam yağlanır, unlanır. Bir kepçe yardımı ile hazırlanan karışımlardan sırası ile üst üste dökülür. 170-180 derece fırında 50 dk. kadar pişirilir. )


0 yorum:

Yorum Gönder