RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

PEYNİRLİ MAYDANOZLU KURABİYE












PEYNİRLİ MAYDANOZLU KURABİYE


- 125 gr. margarin (oda sıcaklığında)

- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 dal ince ince doğranmış maydanoz
- 1 çay bardağı kadar lor peyniri
- 1 yumurta (sarısı üzerine akı içine)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1çay kaşığı karabiber
- 4 su bardağı un
Üzeri için :
- 1 yumurtanın sarısı
( Yumurta sarısı hariç tüm malzeme derince bir kabın içinde iyice yoğrulur. İlk başlarda biraz zor toplanan bir hamur olsa da sonra bir anda kendini topluyor. Orta sertlikte bir hamur elde edeceksiniz. Hamur oklava ile 1-2 cm. kalınlığında açılır. Bir çay bardağı ile çıkarılan parçalar yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 160 derecede yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir. Verilen ölçü ve malzemelerden yaklaşık 40 adet kurabiye çıkıyor.)

0 yorum:

Yorum Gönder