RSS

6 Ekim 2012 Cumartesi

DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

Ac_biber_turusu_1
DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU

Malzemeler:
  • 2 kilo ufak açık yeşil acı biber
  • 1 kilo domates (salçalık)
  • 1 su bardağı sirke
  • 15 diş sarımsak
  • 6 çorba kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
  1. Domatesleri ikiye bölerek geniş bir kabın içine rendeleyin.
  2. Biberlerin sapını kesin.
  3. Domates rendesinin içine tuzunu, sirkesini, sarımsağını, biberleri katıp güzelce tüm malzemeleri harmanlayın ve ufak kavanozlara doldurun.
  4. Maydanozu üzerine yerleştirin ve kapağını sıkıca kapatın.(Domates asit yapacağı için kavanozları bir tepsi üzerine yerleştirirseniz 2-3 gün kadar kavanozdan sızma yapabilir. Suyunu 1 hafta kadar sonra kontrol edin. Azaldığı kadar su üzerine ilave edebilirsiniz.
  5. Serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder