RSS

6 Ekim 2012 Cumartesi

KIYMA TURŞUSU(karışık turşu)

DSC09879

KIYMA TURŞUSU(karışık turşu)

Kıyma Turşusu
Malzemeler:
  • 1 adet lahana
  • yarım kilo havuç
  • yarım kilo kırmızı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı limon tuzu
  • tuz
  • Biraz kereviz yaprakları (isterseniz)

Yapılışı:
  1. Lahananın dış yaprakları alınır ve yıkanır. Lahanayı önce 5-6 ya bölün sonra 3-4 mm inceliğinde kıyın.
  2. Havuçları rendeleyin
  3. Kırmızı biberi yıkayın. Tohumlarını temizleyin. Onu da yemeklik gibi doğrayın.
  4. Sarımsakları temizleyin. Onları da 4-5 e doğrayın.
  5. Kereviz yapraklarını da yıkayın ve ince ince doğrayın.
  6. Limon tuzunu havanda olabildiğince ince bir şekilde havanda dövün.
  7. Büyükçe bir tepsiye doğradığımız lahana, kırmızı biber,kereviz yaprakları ,sarımsak ve rendelediğimiz havuçları koyun. Üzerine limon tuzunu ve normal tuzu üzerine serpin ve elinizle tüm malzemeleri ham birbirine karıştırın hem de ellerinizle sıkarak ovuşturun. 5-6 dak böyle ovuşturduktan sonra tadına baktığınızda bir salamura tadı alacaksınız. DSC09889
  8. Tuzu nasıl bir bakın. ( yaklaşık 3-4 çorba kaşığı, Lahananın büyüklüğüne göre değişebiliyor).
  9. Tüm malzemeleri büyük cam kavanozuna elinizle bastırarak yerleştirin. DSC09893
  10. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra bodrumda yada ışık almayan serin bir ortamda (yaklaşık 10-12 derecelik sıcaklık ortamı en ideali) saklayın. 15-20 gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder