RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ PORTAKALLI KURABİYE

HİNDİSTAN CEVİZLİ PORTAKALLI KURABİYE

- 1 çay bardağı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Aldığı kadar un
( Öncelikle yumurtaları, şekeri, yağları, yoğurdu, hindistan cevizini, rendelenmiş portakal kabuğunu ve dövülmüş cevizi bir yoğurma kabında iyice karıştırıyoruz. Üzerine azar azar unu ilave ediyoruz. Kabartma tozunu da serpip, üzerine sirkeyi döküyoruz. Unu, yoğurdukça ekliyoruz, sonuçta ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeliyiz. Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp, yuvarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 170C°’ye ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek 20-25 dk. pişiriyoruz. Tarif : kristalkelebek'ten alınmıştır. )




0 yorum:

Yorum Gönder