RSS

11 Ekim 2012 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOP KURABİYE

HİNDİSTAN CEVİZLİ TOP KURABİYE

- 250 gr margarin
- 3,5 su bardağı un
- 2 yumurta
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı hindistan cevizi

( Oda sıcaklığında yumuşamış margarini geniş bir kaba alarak ; üzerine yumurta
sarıları, pudra şekeri, 4 yemek kaşığı hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırın.
Unu ilave edip hamuru iyice yoğurun. ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Önce yumurta beyazına sonra kalan hindistan cevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.
Orta haretli fırında 160-170 civarı olabilir 20-25 dakika pişirin. )


0 yorum:

Yorum Gönder