RSS

10 Ekim 2012 Çarşamba

KIRMIZI ARABA

Sunum                  KIRMIZI ARABA TARİFİ
Aşama 1
Aşama 2Aşama 3

Şimşek Mcqueen


MALZEMELER:
- 3 tane yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 kahve fincanı süt,
- 1 kahve fincanı sıvı yağ,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilin,
- 1 çimdik sarı gıda boyası,
- aldığı kadar un ( 1,5-2 su bardağı civarı)

Kreması:
- 2 paket kremşanti,
- 2 su bardağı süt,
- 2 paket krema sertleştirici,
- sarı ve kırmızı gıda boyası,

Süsleme için:
- 4 tane yuvarlak kakaolu kremalı bisküvi,( arabanın tekerleri için)
- 4 tane sarı bonibon (ön ve arka farları için)
- 2 tane çikolatalı bonibon (gözleri için)
(Arabanın gözleri için kakaolu kremşanti, farlar için şeker hamuru kullandım)
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle şeker ve oda ısısındaki yumurtaları 6-7 dakika yüksek devirde çırpın. Daha sonra sütü, yağı, unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini katıp karıştırın. (Unu ve kabartma tozunu eleyerek kullanmaya özen gösteriniz). En son kürdan ucuyla sarı gıda boyası katıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı yayın. 170 derecelik fırında pasta kekini pişirin. (kek ince olduğundan çabuk pişecektir bu bakımdan keki kurutmayın) Pişen pasta kekini yağlı kağıdından dikkatlice ayırdıktan sonra üzerini ince bir bezle örtüp ılımasını bekleyin.
Ilıyan keki resimdeki gibi parçalara ayırın. Yanı 2 tane uzun kenarı 26 cm. kısa kenarı 12cm olan arabanın tabanı için..2 tane uzun kenarı 12cm kısa kenarı 8cm arabının tavanı için…2 tane uzun kenar 12cm kısa kenar 6 cm arabanın ön ve arka camını oluşturacak kısım için kek kesin… ben kekleri daha düzgün kesebilmek için 30cm cetvel kullandım sizlere de tavsiye ederim :) ))

Diğer taraftan 2 paket kremşantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırpın. daha kıvamlı olması açısından 2 paket krema sertleştiriciyide ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Kremşantiyi beyaz haldeyken 2 ‘ye ayırın ve kalanına çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası katın. 1 tatlı kaşığı elenmiş kakaoyu da kattıktan sonra yine çırpın ve dolaba kaldırın. beyaz kremşantinin yarısını ayırıp kalan yarısınada bir çimdik sarı gıda boyası katın ve resimdeki gibi kekin aralarına sürüp kek parçalarını araba oluştıracak şekilde yerleştirin…
Kırmızı kremşantiyle her tarafını itina ile sıvayın. Bu işlem için uzun ve duz bir bıçak kulllanabilirsiniz. Daha sonra arabanın ön, arka, ve yan camlarını oluşturmak için beyaz kremşantiyi çok dikkatlice ince bir bıçak yardımı ile (tercihen meyve bıçağı) sıvayın. Tabi daha önce nereleri beyaz kremşanti yapacağınızı çizerseniz uygularken daha rahat çalışırsınız. daha sonra kırmızı kremşantiyle arabanın camlarının çerçevelerini sıkma torbası yardımı ile belirleyin. Kalan beyaz kremşantiyle arabaya ağız yapıp pastayı tamamlamış oluyoruz :) ) en son sarı bonibonlarla far, çikolatalı bonibonla göz, kakaolu bisküvilerle tekerlek yaptıktan sonra pastamız hazırdır :)
Uzun uzun anlattım ama inanın bana yapması çok keyifli ve kolay. Sadece kremayla sıvama kısmı biraz dikkat istiyor. Düzgün bir yüzey oluşturmak için özen göstermek şart. Ayrıca Arabalı pastanın kalıbını bu yöntemle kestikten sonra yüzeyini şeker hamuruyla kaplamak da mümkün. Ancak şeker hamurunu temin edemeyen arkadaşlarımı hesaba katarak bu Arabalı Pastamı herkesin bulabildiği kremşanti ile kaplamayı uygun buldum.

0 yorum:

Yorum Gönder